«Де праця-там і користь»

Лиш праця світ таким, як є, створила,
Лиш в праці варто і для праці жить.
Іван ФРАНКО

В рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок»  з 27 по 31 березня 2023 року у Новоселицькому ліцеї №1  проходив тиждень трудового та економічного виховання, координаторами якого стали класні керівники 5 класів – Підлісна Н.О. (5-А), Гушила В.О. (5-Б), Дисар Я.В. (5-В).  Метою тижня було виховання в учнів працелюбності, розвиток трудових навичок, поваги до людей праці а також, підвищення інтересу до економічних знань, розвиток творчого мислення та формування особистості в умовах нашого сьогодення. Тиждень було побудовано за таким планом: «Шануємо працю – онлайн-екскурсія в музей хліба НЕНЦ»; «Спробуй! STEM-проект по конструюванню технологічної іграшки»; перегляд мультфільму «Дитячий бюджет»; виховні справи: «Усі професії важливі, усі професії необхідні», «Що таке гроші? Як влаштовані гроші? Види грошей», в ході яких учні продемонстрували свої знання з трудового навчання та економіки, дізналися чимало нового про різновиди професій, про грошові одиниці та зробили для себе висновок: «… ким би не мріяли стати, яку б професію собі не обрали, яку б зарплату не отримували,  кожен повинен добре знати свою справу, робити  її чесно, вміло і бути корисним для України». На завершення тижня відбувся конкурс відеороликів «Пасхальний атрибут», який  об’єднав учнів 5-6 класів у майстер-класі по виготовленню поробок на Великодню тематику.

Учнівські колективи старанно готувалися до тижня, представили багато цікавого матеріалу й взяли активну участь у заходах.  Тиждень трудового та економічного виховання був змістовним, творчим та цікавим. Діти показали свою творчість, трудові навички, кмітливість, ерудицію, гарні знання та вміння.

Учні  подякували організаторам тижня – класним керівникам 5 класів та центру виховної роботи ліцею за можливість реалізувати свої ідеї та творчі надбання. Адже, для того ми й навчаємося, щоб якомога більше пізнавати, черпати в Країні Знань.

Класні керівники: Підлісна Н.О. (5-А), Гушила В.О. (5-Б), Дисар Я.В. (5-В)