Дерево міцне корінням, а людина – трудовим горінням!

На сьогодні екологічна ситуація в Україні дуже непроста. Війна глобально вплинула на стан довкілля нашої Батьківщини. Як наслідок – зменшення та погіршення стану природних екосистем, хімічне та промислове забруднення, замінування територій, нищівна шкода для біорізноманіття.

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги» учні 9-их класів Новоселицького ліцею № 1 долучилися до благоустрою пришкільної території. Дев’ятикласники висадили дерева туй.

Метою акції було формування екологічної культури у підлітків, нового, не споживацького ставлення до довкілля, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень, відповідальність кожного за збереження багатства і краси природи.

У результаті, Сади Перемоги збільшують мотивацію українців, їхню увагу до проблем екології, посилюють спроможність дітей займатися  садівництвом. А на сьогодні ще і розвивають та підтримують патріотичні почуття юнаків і дівчат, бо наша українська земля є і має бути найкращою.

Ми закликаємо кожну українку та українця посадити Сад Перемоги у своєму домогосподарстві чи прибудинковій ділянці.

Класні керівники 9-А та 9-Б класів, С. Д. Козак, Г. І. Бабій