Ми за здоровий спосіб життя

Безцінний скарб,

Що ми здоров’ям звемо

Із юних літ нам треба берегти,

Адже нічого більше нам не треба,

Щоб тільки всі здорові були ми!

Здоров’я школярів багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і практичних навичок, які сприяють збереженню здоров’я. На даний момент школа відіграє велику роль у розвитку здоров’я дитини, її ставлення до свого здоров’я, реальних дій і вчинків, які створюють умови для набуття здорового способу життя.

«Тиждень превентивного виховання та формування ЗСЖ», який проводився в ліцеї допоміг   учням 7-Б осягнути глибину проблеми, усвідомити, що здоров’я включає різні компоненти, виявити першопричини порушення здоров’я, набути знань та вмінь, які сприятимуть збереженню фізичного, соціального й психічного здоров’я.

Захід «Ми за здоровий спосіб життя», який відбувся в 7-Б класі навчив здоровому харчуванню, адже дівчатка підготували смачні, корисні страви. Сформував в учнів прагнення до постійного покращення свого способу життя, тому хлопці показали майстер-клас «Ранкова гімнастика» із залученням батьків. Проведена виховна справа, перегляд та обговорення створених відеороликів закликали до свідомого ставлення до свого здоров’я.

Сьогодні проблема здоров’я дитини, її уміння захистити себе в навколишньому середовищі була і залишається актуальним питанням у системі виховання молоді. Ми, дорослі, повинні вчити дітей, як їм жити у світі, який ми створили та передаємо у спадок.

Класний керівник 7-Б класу Одажіу Р.Г.